Kochani Darczyńcy!

15 lutego br., zakończyła się akcja „Podarujmy Dzieciom Święta”. Dzięki Państwa dobroci przekazaliśmy pomoc polskim rodzinom z Białorusi w postaci darów rzeczowych dla dzieci i dorosłych. Zorganizowaliśmy spotkania świąteczne Polaków z Białorusi.

To dzięki Państwa pomocy mogliśmy zaprosić blisko 300 dzieci na cały dzień do Supraśla pod Białymstokiem. Podczas spotkania odbyło się przedstawienie teatralne, animacje z udziałem Szwadronu Kawalerii im. 10 Pułku Ułanów Litewskich oraz uczestników konkursów Miss Podlasia, Miss Podlasia Nastolatek, Mister Podlasia, kulig/przejażdżka kolejką, spotkanie z Mikołajem i prezenty.  Było cudownie, zabawa wyśmienita, dzieci poczuły magię świąt Bożego Narodzenia.

Akcja „Podarujmy Dzieciom Święta” jest wpisana w stały program działalności Fundacji. Pomoc Polakom ze wschodu to nasz obowiązek, obowiązek wszystkich Polaków. Chcielibyśmy przekazać jak najwięcej darów, ale tak naprawdę nie ilość jest najważniejsza. Liczy się przede wszystkim pamięć, troska, tradycja i szacunek. Ta akcja zmieniła bardzo dużo, pokazała dzieciom z Białorusi, że ktoś o nich pamięta.

Jest to nasz wspólny sukces i BARDZO DZIĘKUJEMY, że jesteście z nami.

Zespół Fundacji