Projekt pn. „Uczyć (się) nowocześnie – III edycja” jest kontynuacją projektu z lat 2013 i 2015. Przekazując zakupione artykuły spotkaliśmy się z kolejnymi prośbami odnośnie wyposażenia, materiałów dydaktycznych. Dlatego postanowiliśmy kontynuować naszą akcję i dać uczniom i nauczycielom z Białorusi szansę na naukę języka polskiego, historii w nowoczesnych warunkach. Projekt ma na celu podniesienie jakości edukacji w polonijnych placówkach oświatowych oraz zabezpieczenie polskich dzieci z Białorusi uczących się języka polskiego, historii i kultury Polski w niezbędne pomoce do nauki, poprzez wyposażenie lub doposażenie wybranych placówek oświatowych w artykuły edukacyjne oraz inne niezbędne do nauki: tablice szkolne, tablice poglądowe z języka polskiego, historii, geografii, nauk społecznych, sztuki, mapy, portrety wybitnych Polaków, portrety władców Polski, podręczniki, ćwiczenia i materiały dla nauczycieli, częściowe wyposażenie pracowni w meble oraz sprzęt typu: magnetofony z CD, telewizory, odtwarzacze DVD, rzutniki multimedialne z ekranami, aparaty fotograficzne, kamery wideo, kserokopiarki, urządzenia wielofunkcyjne, laptopy, komputery.

14488906_10209078071561793_2012818167_o (1)